HVAC-sector krijgen verdiende plaats op decarbonisatieradar

Europese Commissie en Decarb Heat Initiative willen een netto-nulemissie-economie tegen 2050

Op 28 november 2018 kwamen op het Committee of the Regions for the High-Level Round Table enkele beleidsmakers en industrieleden bijeen om het koolstofarm maken van de HVAC-sector te bespreken. De Europese Commissie en de partners van het Decarb Heat Initiative namen de organisatie van het evenement op zich. Zo kreeg het thema “koolstofarm maken van verwarming en koeling” de aandacht die het verdient op dezelfde dag dat de Europese Commissie haar langetermijnstrategie voor emissiereductie lanceerde.
Verwarming is verantwoordelijk voor 50% van het energieverbruik in Europa. Het thema moet een beleidsprioriteit worden voor de EU om een netto-nulemissie-economie te kunnen bereiken tegen 2050. "Ons huidige systeem is vaak inefficiënt, vervuilend en gebaseerd op oude technologieën. Het slim, modern, schoon en performant maken van het systeem is van groot belang voor de wereldwijde decarbonisatie en zal onze economie en alle Europeanen ten goede komen”, stelde Dominique Ristori, directeur-generaal Energie bij de Europese Commissie in zijn openingstoespraak. De Europese beleidsmakers delen enkele gemeenschappelijke doelen:
• Het belang van de decarbonisatie van verwarming en koeling moet erkend worden;
• Het energiezuinig maken van gebouwen zal niet voldoende zijn, ook hun HVAC moet koolstofvrij zijn;
• Inspanningen moeten versneld en opgeschaald worden om de reeds beschikbare technologieën beter te integreren;
• Er moeten ook regionale en lokale maatregelen komen, ondersteund door lokale gemeenschappen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CoolTechnics 

CoolTechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.