Online magazines

18 november 2020 Vakinformatie over koeling en klimatisatie

Online versie bekijken
warmtepompen zo efficiënt mogelijk inzetten
We geven u in dit online magazine een aantal tips mee die de energie-efficiëntie van een warmtepompsysteem moeten optimaliseren.
Valerie Verkain
Bladmanager
In de energietransitie is de warmtepomp een onmisbaar alternatief. Toch luidt de kritiek dat een warmtepomp te veel elektriciteitskosten met zich meebrengt. Wat bepaalt het energieverbruik en hoe kan je dit zoveel mogelijk beperken?
Voor een nauwkeurige en stabiele proceskoeling moeten chillers over een exacte temperatuurregeling beschikken. Tegelijkertijd moet de koeling energie-efficiënt werken, flexibel inzetbaar en betrouwbaar zijn, en eenvoudig te onderhouden zijn.
Nog niet lang geleden werd de afgevoerde lucht van ventilatiesystemen gewoon naar buiten afgevoerd. Met de komst van het systeem D werd deze warmte al voor een deel weer gebruikt. Vandaag kan die energierijke afgevoerde ventilatie­lucht worden aangewend voor de productie van sww en voor de ruimteverwarming.
COVID-19 heeft een weg gevonden naar het menselijk lichaam en heeft wereldwijd voor een niet eerder geziene gezondheidscrisis gezorgd. Aan de basis hiervan ligt de aanhoudende luchtvervuiling, veroorzaakt door stikstofoxiden (NOx) en andere schadelijke stoffen (VOS). De R-filter maakt hier komaf mee.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CoolTechnics 

CoolTechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.