naar top
Menu
Logo Print
27/03/2018 - VALERIE VERKAIN

HEYTEC ON TOUR BRENGT INSTALLATEURS OP DE BEEN

Groene koudemiddelen en connectiviteit belangrijke thema's

De vijfde editie van Refritec on tour werd omgedoopt tot Heytec on tour. Een gelijkaardig concept, maar georganiseerd door de groothandels Refritec en Heynen. Refritec en Heynen zullen midden dit jaar immers fusioneren tot Heytec. En die fusie is voor Heytec on tour alvast een succes. Het netwerkevenement voor iedereen die meer wil weten over koudetechniek en airconditioning mocht over drie dagen (in Zwijnaarde, Grobbendonk en Limelette) meer dan 300 deelnemers verwelkomen.

Heynen on tour
Heytec on tour was voor de deelnemers een kans om te netwerken en zich te informeren over de laatste nieuwigheden

Fusie van Heynen en Refritec

“We krijgen vaak de vraag wie nu wie overneemt, maar er is geen sprake van een overname. Heynen en Refritec fusioneren", vertelt Chris Desmet, actief als general manager bij Refritec. “Iedereen blijft aan boord. Ons team zal 77 mensen tellen, verspreid over het hele land. Met als kopmannen Didier Boonen, Frank Velghe en mezelf." In provincies waar er door de fusie twee filialen dicht bij elkaar zijn, zoals in Zaventem (met twee filialen) en West-Vlaanderen (Kuurne en Roeselare) zal het aantal filialen op termijn worden gereduceerd tot één. "De hoofdzetel van Heytec wordt gevestigd in Lier. De 8 vestigingen staan, door hun unieke landelijke spreiding, garant voor de beste lokale en zeer persoonlijke service."

Groene koudemiddelen in de praktijk

Heytec on tour was voor de deelnemers een kans om te netwerken en zich te informeren over de laatste nieuwigheden. Er werden zes workshops gegeven. Green&Cool en Profroid vulden en starten er voor het oog van de aanwezige installateurs, studiebureaus en eindgebruikers een koelaggregaat op CO2 op en Tecumseh toonde hun nieuwe met propaan voorgevulde plug-and-play mini-chiller. Bitzer speelde ook in op de uitdagingen van de F-gaswetgeving en demonstreerde hoe een R404A installatie met de Bitzer selectiesoftware eenvoudig naar een R448A/449A-installatie kan worden omgebouwd.

Apps als service tools

Verder was ook connectivity een belangrijk thema tijdens Heytec on tour. LG demonstreerde twee nieuwe service tools, waaronder de LG Service App om foutcodes en handleidingen te zoeken en om componenten mee uit te meten. CPS toonde hun CPS Link app die de mogelijkheid biedt om de koelmiddelboekhouding op een overzichtelijke manier te beheren. Armacell ten slotte gaf een praktische workshop over de meest gemaakte installatiefouten en oplossingen bij het installeren van isolatie in de koeltechniek.

Tijdens de pauzes kon een bezoek worden gebracht aan de minibeurs met 16 tentoonstellende fabrikanten. De dag werd afgesloten met een walking dinner.

Heytec on tourHeytec on tour