naar top
Menu
Logo Print
10/06/2019 - EVERGREEN

MEET- EN REGELTECHNIEK

INSTALLATIES OPTIMAAL BENUTTEN DANKZIJ MONITORING

De tendens is duidelijk: systemen en installaties moeten steeds efficiënter en energiezuiniger worden in verbruik. Soms is er tussen theorie en realiteit echter nog een aanzienlijke kloof - bijvoorbeeld door defecten, een verkeerd gebruikspatroon, slechte afstemming tussen verschillende technieken ... Het monitoren en bewaken van installaties maakt dergelijke discrepanties zichtbaar en laat in bepaalde gevallen zelfs toe om vanop afstand in te grijpen.

energiemonitoringENERGIEMONITORING BIEDT INZICHT IN VERBRUIK DIVERSE INSTALLATIES

Met de introductie van de digitale meter wordt de nadruk nog meer op energiemonitoring en energieverbruik gelegd. Een goede zaak, al raakt de digitale meter slechts aan het tipje van de ijsberg.

predictive maintenanceSTORINGEN BETER INSCHATTEN DANKZIJ DIGITALE SERVICES

Met technieken zoals remote monitoring, remote service en predictive maintenance zet de digitalisering zich gestaag voort. De voordelen voor de eindklant zijn duidelijk, maar dergelijke systemen bieden ook tal van mogelijkheden en voordelen voor de installateur. 

predictive maintenanceDIGITALE ONDERHOUDSSYSTEMEN VOOR VERWARMINGSINSTALLATIES

Remote monitoring en predictive maintenance breken stilaan ook in de verwarmingssector door. Als installateur doet u er dus goed aan om te investeren in die oplossingen en de nodige kennis op te doen.

gebouwbeheerALLE SYSTEMEN OP ÉÉN PLATFORM? MOGELIJKHEDEN EN BEPERKINGEN VAN GEBOUWBEHEERSYSTEMEN

Bouwheren willen steeds meer comfort, meer functionaliteiten en meer gebruiksgemak. Niet alleen in de residentiële sector, maar net zozeer in de projectbouw. Daarvoor worden verschillende technieken geïntegreerd in een (centraal) gebouwbeheersysteem, om van daaruit zo efficiënt mogelijk gemonitord en geregeld te worden. Een complexe opdracht.