naar top
Menu
Logo Print

ZORGELOZE MONITORING, ALTIJD EN OVERAL

De Crodeon Reporter - de multilogger die zich zelfs door uw grootje laat installeren

Tijdverlies is voor koeltechnici een belangrijke oorzaak van de toenemende werkdruk. Vele verplaatsingen, bijvoorbeeld, kunnen vermeden worden. Hoe vaak gebeurt het niet dat een klant meldt dat zijn koelsysteem niet werkt, terwijl er bij aankomst niets aan de hand blijkt? Heel wat monitoringsystemen zijn bovendien nodeloos complex. Crodeon Technologies bewijst dat het ook anders kan, met de compacte logger, de Crodeon Reporter. Die laat zich ongelooflijk makkelijk installeren en gebruiken en maakt het ook nog eens mogelijk om naast temperatuur en vocht een veelheid aan andere parameters te monitoren - vanop elke plaats!

 

Crodeon Reporter

 

SNELLE INSTALLATIE

'Kunt u temperatuurregistratie voorzien in de koelcellen?' Met name koeltechnici in de leerfase kunnen het bij die vraag wel eens flink warm krijgen.

Crodeon Reporter

“Niet zelden zijn koelmonitoringsystemen immers een ingewikkeld product dat zich pas succesvol laat installeren nadat een lijvige handleiding is doorworsteld“, weet Jonathan Sercu, medeoprichter en account manager. “Na de plaatsing van het toestel volgt dan gewoonlijk het nodige programmeerwerk, het instellen van kanalen voor de sensoren, het definiëren van IP‑adressen ... Zo kan het hele installatieproces wel eens enkele uren in beslag nemen." Samen met zijn collega Sam Vanheule vormt hij het tweekoppige team van Crodeon. Met hun bedrijf stelden zij zich als ultieme doel om een makkelijk maar veelzijdig monitoringtoestel te ontwerpen dat niet meer doet dan wat het moet doen.

"Technologie is tegenwoordig te omvangrijk om enkel te vertrouwen op de kennis van de gebruiker. De taak van een fabrikant is om die complexiteit weg te nemen", aldus Sam Vanheule, hoofd R&D. De installatie van de Reporter laat zich als volgt samenvatten: product uit doos halen, aan de muur bevestigen, sensoren inpluggen en klaar.

Crodeon Reporter interfaceGEBRUIKSVRIENDELIJK

Na installatie is de Reporter meteen online en gebruiksklaar. De gebruiker kan dan inloggen via pc of smartphone.

“Beide tonen eenzelfde interface die een keuzelijst weergeeft met alle geregistreerde apparaten. Klik je op een specifiek toestel, dan krijg je de corresponderende actuele meetwaarden te zien in grafiekvorm en krijg je ook zicht op de historiek in tabelwaarden. Alle instellingen gebeuren via die interface, dus geen gezeul met speciale codes, vage displays en toetsen of dikke handleidingen", verduidelijkt Jonathan.

“De Reporter werkt op basis van 2G (GPRS) op het Proximus netwerk en kan in heel Europa gebruikt worden. Toestemming vragen om op het lokale wifinetwerk te mogen is dus niet nodig", vult Sam aan. In- en uitschakelen, meetintervallen aanpassen, wijzigen naar welke gebruiker de meldingen worden verstuurd, onder- en bovenwaarden per sensor instellen, kalibratie …: alles is vanop afstand te regelen, wat een enorme tijdwinst oplevert.

Crodeon ReporterINGEBOUWDE VEELZIJDIGHEID

De Crodeon Reporter is één universeel monitoringtoestel. In tegenstelling tot traditionele loggers en regelaars blijft de Reporter live rapporteren als de stroom uitvalt of bij kabelbreuk. Bovendien is het toestel niet enkel inzetbaar in een koelomgeving, maar evengoed op een productielijn, fabriekshal of bijvoorbeeld buiten. Het compacte toestel heeft zes connectoren waarop de klant een combinatie van sensoren kan aansluiten. Naast temperatuur en relatieve vochtigheid kunnen onder meer ook waterdruk, elektrische contacten, CO2 , debieten, luchtdruk, energieverbruik etc. gemeten worden.

“Zo heeft de klant maar één reporter nodig voor het bewaken van meerdere koelcellen, deurencontacten en bijvoorbeeld ook de koelvloeistofdruk. Elke Reporter kan overigens volledig op zonne-energie werken", geeft Jonathan nog mee.

 

WAAROM CRODEON REPORTER?

Bijzonder eenvoudig

Crodeon levert de Reporter gebruiksklaar, inclusief software en simkaart. Behalve de plaatsing van het toestel en de sensoren hoeft u niets te doen.

Meer dan temperatuur en vocht

Met de zes connectoren op de Crodeon Reporter kan de klant tegelijk meerdere parameters monitoren: temperatuur, vocht, waterdruk, debieten, CO2 , energie etc.

Zorgeloos monitoren

Crodeon activeert het toestel en voert vanop afstand de nodige software-updates door. Bij een stroomuitval (en kabelbreuk) stuurt de Reporter een melding, maar het toestel blijft registreren!

Ook voor geavanceerde koeltechnici

Crodeon biedt een API aan om de data uit zijn systeem uit te lezen in een ERP.

Losstaande oplossing

De reporter is een zelfstandige tool die onafhankelijk werkt van de klimaatregelaar. het toestel heefAT maakt het geheel alleen maar eenvoudiger.

Statistieken

1 x
1 x
4 x
5 x
4 x


reporter, crodeon, toestel, worden, klant, temperatuur, pictures, sensoren, bijvoorbeeld, kunnen, werkt,
foto toevoegen
Bezig met opslaan...

CRODEON

CRODEON

TECHNOLOGIEPARK-ZWIJNAARDE 3
9052 ZWIJNAARDE
+32474417516
-