naar top
Menu
Logo Print

BOSTOEN: AL MEER DAN TIEN JAAR TEVREDEN KLANT BIJ ITHO DAALDEROP

Woningbouwer gaat voor duurzaamheid met warmtepompen van Itho Daalderop

Bostoen, een van de belangrijkste woningbouwers van België, is een tevreden klant van Itho Daalderop. Al meer dan tien jaar werken de woningbouwer en de producent van duurzame verwarmings-, warmwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen constructief samen en biedt Bostoen warmtepompen en ventilatiesystemen van Itho Daalderop aan. Bart Vuyge, corporate purchaser bij Bostoen, legt uit waarom ze de samenwerking aangingen.

itho daalderop warmtepomp

MILIEUVRIENDELIJK

“We kiezen in de eerste plaats voor warmtepompen omdat ze milieuvriendelijk zijn", legt Vuyge uit. “Verwarmingssystemen die werken op fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie, zijn minder milieuvriendelijk en worden vanaf 2021 sowieso verboden in nieuwe verkavelingen en ingrijpende renovaties."

DUURZAME WONINGEN

De keuze voor Itho Daalderop kwam er vooral vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook omdat de producent de beste oplossing bood voor duurzame woningen. Zo'n tien jaar geleden begon Bostoen met passieve woningen te bouwen. Tot op vandaag is de woningbouwer voorloper op het vlak van duurzaam bouwen en BEN-woningen.

“Omdat een passiefwoning goed geventileerd en weinig verwarmd moet worden, koos Bostoen voor een totaaloplossing van Itho Daalderop met ventilatie en verwarming", zegt Vuyge. “Er is immers maar weinig vermogen nodig om een goed geïsoleerde passieve woning te verwarmen. Itho Daalderop bood als een van de enige een warmtepomp aan met een zeer laag vermogen (3 kW). In combinatie met hun ventilatiesysteem vormde dat het perfecte geheel voor een passieve woning."

SAMENWERKING

Een goed product is belangrijk, service en communicatie zijn dat evenzeer. Ook op dat vlak vinden de twee bedrijven elkaar. “De samenwerking met Itho Daalderop verloopt zeer vlot. Ze zijn makkelijk te bereiken, in tegenstelling tot sommige grote mastodonten.

Het is aangenaam om met hen te onderhandelen en om samen met hen rond de tafel te zitten. Ze blijven niet stilstaan en innoveren geregeld."

VIJFDE GENERATIE WARMTEPOMPEN

itho daalderop warmtepomp

Getuige daarvan: de nieuwste generatie warmtepompen. Sinds het begin van de samenwerking tussen Bostoen en Itho Daalderop passeerden al verschillende generaties warmtepompen de revue. Nu is het de beurt aan de vijfde generatie. “De nieuwe warmtepompen zijn energiezuiniger en compacter. Dat is niet onbelangrijk, aangezien een warmtepompoplossing bewoonbare oppervlakte inneemt. De warmtepompen zijn ook ecologischer, omdat ze niet meer op basis van glycol werken maar gewoon met zuiver water. Kortom: ze zijn zuiniger, compacter, ecologischer en de technologie is weer up-to-date."

GROEIENDE MARKT

Ofschoon Bostoen niet meer uitsluitend inzet op passiefwoningen zal de vraag naar warmtepompen alleen maar toenemen, voorspelt de woningbouwer. “Door fossiele brandstoffen te schrappen heeft de overheid de facto beslist om mensen in de richting van warmtepompen te sturen. We zien ook dat de markt voor warmtepompen in Nederland blijft groeien, en dat stemt ons ook wel gerust."

Info : https://www.ithodaalderop-wpu.be 

ITHO DAALDEROP BELGIUM

ITHO DAALDEROP BELGIUM

BRUSSELSESTEENWEG 498
1731 ZELLIK
+3222079630
-