naar top
Menu
Logo Print

AFM REFRIGERATION: DE KOELTECHNISCHE GROOTHANDEL, OOK VOOR MAATWERK

AFM Refrigeration is de expert in de koeltechnische sector

AFM Refrigeration is de koeltechnische groothandel en producent die net iets verder gaat. Met twee vestigingen in Kontich en Grobbendonk draagt AFM persoonlijk contact en professioneel advies hoog in het vaandel. Dat is ook een van de redenen waarom AFM al bijna veertig jaar bestaat. Het bedrijf is dan ook steeds op zoek naar nieuwe producten, innovaties en uitdagingen waar de markt nood aan heeft. Zo is AFM onlangs exclusieve verdeler van Delta verdampers in België geworden.

OOK VOOR UW MAATWERK

AFM heeft een groot gamma eigen productenAFM Refrigeration is een onderdeel van DRU International, waar men al dertig jaar gespecialiseerd is in het produceren en verkopen van promotionele koeldisplays. “We zijn wereldwijd actief en bekend als dé aanbieder van gekoelde displays, die in supermarkten, tankshops, en krantenwinkels terug te vinden zijn", vertelt Jimmy Hendrickx, accountmanager bij AFM. Door de productiefaciliteiten die AFM ter beschikking heeft bij DRU en de jarenlange ervaring in zowel het koeltechnische als het productietechnische gebruik van diverse materialen, heeft AFM de mogelijkheid om kleine en grote series koeltechnische projecten op maat uit te werken. Ontwerpbureaus, productiemanagers en koeltechnische installateurs vinden dan ook meer en meer de weg naar AFM voor het produceren van hun koeltechnische installaties op maat of onderdelen hiervan. Naast die projecten biedt AFM ook aluminium weerkappen en dakdoorvoeren op maat aan.

PROJECTEN

“De vragen die we van onze klanten krijgen, zijn zeer gevarieerd. Dat gaat van koeling- projecten in bijvoorbeeld sport en lifestyle, naar installaties in kleine industriële omgevingen tot serieproducties en projecten voor de zwaardere industrie. Dat maakt het voor ons personeel steeds boeiend om samen met de ontwerpers en de klanten gepaste oplossingen te vinden voor hun uitdaging", legt Jimmy uit. “Onlangs moesten we een waterbad van ongeveer 1.200 liter afkoelen. We hebben dat roestvrijstalen waterbad in ons atelier eigenhandig in elkaar gelast, geïsoleerd en geplaatst op een gelakt frame. Het waterbad dat beperkte afmetingen had, moesten we voorzien van 10 kW koelvermogen. Daarvoor hebben wij een serpentine berekend en geproduceerd op maat. In het waterbad werden dan door middel van roestvrijstalen buizen levensmiddelen gepompt die tijdens een productieproces gekoeld moesten worden. Dit was een eenmalig project, maar daarnaast bouwen we ook oplossingen in kleine series van 10, 50 of 100 stuks. We behandelen al deze projecten met evenveel zorg en enthousiasme."

GROOTHANDEL, PRODUCENT EN ZOVEEL MEER

“Onze grote troef voor de koeltechnische installateur en de productiewereld is dat we onze kennis, die we als groothandel en fabrikant hebben opgebouwd, kunnen toepassen om eventuele aanpassingen of herstellingen uit te voeren. We zijn dus niet zomaar een verdeler die voor herstellingen alles naar de fabrikant moet terugsturen, maar we voeren ook zelf herstellingen en aanpassingen uit in onze eigen werkplaats. Een snelle levering is dan ook verzekerd. Bovendien zorgt de unieke combinatie van het produceren en leveren van koeltechnische producten voor een onschatbare expertise, waarop de installateur kan vertrouwen. Als producent hebben we niet alleen een zeer intense samenwerking met fabrikanten van over de hele wereld, maar kunnen we ook nog eens de materialen en toepassingen aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. We merken nog steeds een stijgende vraag naar maatwerk en het uitgeven van serieproductiewerk naar ons als specialist toe. Gelukkig hebben we de voorbije jaren flink geïnvesteerd in ons machinepark en kosten noch moeite bespaard om ons personeel constant bij te scholen en klaar te stomen voor allerhande maatwerk van aluminium, roestvrij- staal en staal. Onze fabricagehal en ons personeel zijn zo optimaal voorbereid op de nieuwe uitdagingen van klanten", besluit Jimmy.

Logo AFMAFM Refrigeration
Blauwesteenstraat 83/3
2550 Kontich
Tel.: +32 (0)3/458.29.58
Fax: +32 (0)3/457.04.74
kontich@afmrefrigeration.be
www.afm-refrigeration.be

DRU INTERNATIONAL

DRU INTERNATIONAL

BOUWELVEN 6
2280 GROBBENDONK
+3214230674
+3214230686
www.dru.be