naar top
Menu
Logo Print

ECR-BELGIUM: DE PARTNER IN CO2 HOGE EN LAGE DRUK!

ECR-Belgium groothandel, onderdeel van de groep Beijer Ref, is samen met zijn partner SCM al een tijdje een toonaangevend speler in de wereld van de CO2. Of het nu gaat om een kleine koelcel of een mega(watt)installatie, ECR-Belgium kan ze aanbieden.

ecr belgium
Met innovatieve technologieën kunnen koude en klimaatbescherming een efficiënt partnerschip aangaan.

VLOEISTOFEJECTORS

Dankzij de hedendaagse en innovatieve technologieën, denk daarbij bijvoorbeeld aan de ejector, zijn de installaties nog efficiënter geworden en kunnen koude en klimaatbescherming een efficiënt partnership aangaan. Vloeistofejectors worden gebruikt om de verdampers zo optimaal mogelijk te gebruiken. Omdat we onze verdamper bijna volledig met vloeistof vullen, gaat zijn capaciteit en performantie de hoogte in. Het deel vloeistof dat terugkomt naar het rack wordt op een slimme manier (ejector) terug naar het vloeistofvat gebracht, en dat zonder daarbij een compressor te gebruiken. De vloeistof wordt als het ware opgezogen en onmiddellijk naar het vloeistofvat gebracht. Vloeistof ejectors bewezen reeds hun efficiëntie in zowel de fruit- als de retail- en opslagwereld.

VOOR- EN NADELEN C02

CO2 kent als koelmiddel heel wat mogelijkheden. Het is met de laatste technologische snufjes energiezuiniger dan gangbare middelen zoals bijvoorbeeld R134a of R404A, het verdampt gemakkelijk, er zijn geen problemen met olie en het vertoont geen glide. Bovendien is het weinig schadelijk en onbrandbaar. De GWP is ook per definitie gelijk aan 1. Anderzijds werkt een CO2-systeem met aanzienlijk hogere drukken (tot 120 bar) en moet het ontwerp en de uitvoering van de installatie beter doordacht zijn.

BESTE OPLOSSING

Contacteer gerust ECR-Belgium voor meer informatie over CO2 als koelmiddel of koude drager. ECR-Belgium gaat steeds samen met de klant op zoek naar de beste oplossing. Zo laten ze koude en klimaat hand in hand gaan.

ECR BELGIUM

ECR BELGIUM

INGBERTHOEVEWEG 3/B
2630 AARTSELAAR
+3234579132
+3234579355